Veľká inklúzia malého šéfkuchára


Spoločné varenie, fotenie, workshop o duševnom a fyzickom zdravý v prírode. – Táto aktivita bola realizovaná vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE.


Deti za pomoci šéfkuchára Miška v hoteli Chateau Belá vyskúšali, ako sa robia lososové hamburgery a dezert v podobe flambovaného ananásu s vanilkovou zmrzlinou. Pripravovali si omáčku, krájali zeleninu, prestierali stôl a servírovali si navzájom zdravé pochúťky.



Spoločné varenie, fotenie, workshop o duševnom a fyzickom zdravý a vyrezávanie tekvíc v Halloweenskom duchu. – Táto aktivita bola realizovaná vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE.


Deti a ich rodiny sa zabavili nad vyrezávaním halloweenových tekvíc, obliekli sa do rôznych kostímov a na chvíľu sme sa všetci stali čarodejnicami, duchmi, mačkami či spidermanmi. No všetci sme sa zahrali aj na kuchárov pri varení tekvicovej polievky, úžasných tekvicových placiek a sladkého pečiva. Hrali sme na klavíri, speivali sme a hrali sa spoločenské hry a vytvárali sa nové väzby a priateľstvá.



Spoločné Vianočné varenie, fotenie, workshop o duševnom a fyzickom zdravý a zdobenie vianočného stromčeka. – Táto aktivita bola realizovaná vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE.


Z veľkej Vianočnej inklúzie sa radovali deti aj dospelí. Pri blikajúcich svetlách vianočného stromčeka, ktorý sme si spolu vyzdobili, sa spievali vianočné koledy, piekli sa sviatočné perníky a v neposlednom rade sa hromadne varila vianočná kapustnica. spoznávali sme tradície rôznych kultúr a ukazovali sme naším novím priateľom tie naše Slovenské.



Veľkonočné varenie, fotenie, workshop o duševnom a fyzickom zdravý a maľovanie vajíčok. – Táto aktivita bola realizovaná vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE.


Počas veľkonočných sviatkov sme sa spoločne vyšantili pri ozdobovaní a maľovaní vajíčok, rôznych ručných prácach a spolu s deťmi a ich rodinami sme si upiekli veľkonočného barančeka, tortu a v kuchyni sme vytvárali krásne zeleninkové misy a jednohubky.