Venuje sa zážitkovému vzdelávaniu detí a psychológií zdravia rodín, pôsobí ako konzultantka výchovy o jedle. V roku 2016 zakladá neziskovú organizáciu Malý šéfkuchár bez čapice, ktorej hlavným cieľom je upovedomiť verejnosť na nevšímavú nadváhu detí. Je zakladateľkou celoročného edukačného programu „Zeleninkové šialenstvo“ určeného pre materské školy a školské kluby. V roku 2019 vydáva knihu Ako naučiť deti jesť zeleninu.
Absolventka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v odbore výživa ľudí. Od roku 2012 sa venuje individuálnym výživovým poradenstvám z oblasti redukčnej diéty, racionálnej strave, klinickej výžive a tehotenskej výžive a výžive detí. Spolupracuje tiež s VšZP a zúčastňuje sa na ich verejných akciách s názvom Dni zdravia ako nutričný špecialista. Je spoluautorkou knihy Ako naučiť deti jesť zeleninu.
Je zakladateľkou značky Jem iné, ktorá sa venuje vzdelávaniu v oblasti stravovania. V roku 2012 získava status ambasádora nadácie Jamieho Olivera – Food Revolution Foundation. V roku 2017 sa stáva víťazom ceny Via Bona Slovakia 2016 v kategórii Sociálne inovácie a špeciálnej ceny Inšpiratívny projekt v kategórii Dobrý partner komunity. Aktuálne je Ambasádorkou projektu Scolarest a konzultantkou viacerých projektov.
Erika mala to šťastie, že ju rodičia od malička viedli k športu. Šport spája, motivuje, podporuje, vytvára dlhoročné priateľstvá, formuje charakter. Strávila sedem rokov na ľade v krasokorčuliarskom klube v Nitre, odkiaľ pochádza. Preto je korčuľovanie na ľade jej srdcovkou a je rada, že svoje skúsenosti a schopnosti môže posúvať deťom aj dospelým ďalej v korčuliarskych kurzoch v Aréna Bago.
Do svojich 30 rokov pôsobil ako profesionálny hráč ľadového hokeja, vďaka športu zažil veľa skvelých zážitkov a spoznal svet. Je veľmi rád, že sa teraz môže venovať deťom a ich začiatkom na ľade. V každom ohľade je škola korčuľovania pre deti veľký zážitok a skvelá skúsenosť. Radosť v očiach, ktorú vidieť po tom ako sa naučia urobiť prvé kroky na korčuliach je na nezaplatenie.
Študuje na EUBA manažment cestovného ruchu a na UKF v Nitre elementárnu a predškolskú pedagogiku. Študovala v USA a v Ríme a po príchode na Slovensko začala pracovať v špeciálnej škole pre autistov. V roku 2021 sa stala aktívnou členkou teamu Malého šefkuchára bez čapice. Spolupracuje ako dobrovoľníčka, fotografka a správkyňa stránky a sociálnych sietí občianskeho združenia. Je autorkou návrhu trička pre pomoc ukrajinským deťom a materským školám.